De oorzaken van allergieën

allergieEr zijn diverse oorzaken bekend van een allergie, waaronder erfelijkheid en leefstijl. Er is nog niet zo heel veel over bekend, maar het is wel duidelijk dat deze factoren hierin ook meespelen.

Als het gaat over de erfelijkheid dan kan er gezegd worden dat dit meespeelt bij het wel of niet ontwikkelen van een allergie. Als je ouders niet allergisch zijn dan heb je zelf 5-15% kans om het te ontwikkelen. Heb je een broer of zus met een allergie dan heb je 20 tot 40% kans om een allergie te krijgen. Dit aantal geldt ook wanneer je een ouder hebt welke allergisch is. Als beide ouders allergieën hebben dan is de kans 60 tot 80% dat je ook een allergie kunt ontwikkelen maar de hygiëne en de leefstijl van mensen spelen hierin ook een rol.

Men heeft hier onderzoek naar gedaan en het lijkt zo te zijn dat hoe schoner het is, hoe groter de kans is dat je een allergie op gaat lopen. Dit klinkt natuurlijk vreemd, maar vergelijk het eens met ontwikkelingslanden. In de westerse wereld komt een allergie vaker voor dan in een ontwikkelingsland. Het zou dus zomaar een verklaring kunnen zijn, het blijft vreemd klinken, maar als je er over nadenkt, dan zie je in dat het wel klopt.

Het is meestal heel goed na te gaan wat nou de oorzaak van een bepaalde allergie is. Probeer op een dag op te schrijven waar je geweest bent en wat je gedaan hebt. Zo krijg je een overzicht met allemaal dingen die je gedaan hebt. Het is meestal heel makkelijk om een patroon in een overzicht te ontdekken.

Leave a Reply