Klachten en symptomen

allergieën 2Als je een allergie hebt dan kan dat zich uiten aan de hand van verschillende klachten. Je kunt last hebben van je huid, maar ook van je longen, je ogen en je neus. Bekende symptomen zijn o.a. eczeem, allergische astma, allergische rhinitis en allergische conjunctivitis. Dit zijn vervelende aandoeningen maar hier kan wel wat aan gedaan worden.

De gevolgen voor mensen met een allergie kunnen groot zijn, afhankelijk van welke allergie iemand heeft en hoe ernstig het is. Mensen met een allergie hebben vaak ook astma, het gaat hierbij over een groep van gemiddeld 40%. Er zijn verschillende uitingsvormen van een allergie, de uitingsvormen kunnen elkaar ook opvolgen en dat wil zeggen dat er sprake is van een allergische opmars. Bij jonge kinderen kan het gaan over eczeem, maar kinderen tussen de vier en zeven hebben vaak last van de luchtwegen en hierbij kan gedacht worden aan astma.

Heel vaak weten mensen zelf heel goed welke klachten met een bepaalde allergie te maken hebben. Als je na het gebruik van een nieuwe wasmiddel of het eten van bepaalde etenswaren last krijgt van dingen waar je normaal gesproken geen last van hebt gaat het waarschijnlijk om een allergie.

Als je twijfelt of je klachten, symptomen van een allergie zijn is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Leave a Reply